U potrazi za prostorom

potraznja-ponuda.jpg

Dragi ljubitelji badmintona u Pančevu,

Već više od tri meseca, od samog osnivanja kluba, traje potraga za adekvatnim prostorom u kojem bi mogao da se održi jedan badminton meč. Posle dugotrajne potrage po velikim brojem opcija, razgovora sa lokalnim sportskim radnicima, povlačenja raznih strateških poteza… još uvek nismo uspeli da pronađemo taj odgovarajući prostor.

Sigurno ste se do sada upitali, zašto još uvek nismo uspeli ? Pa… ima više razloga. Jedan je da u gradu Pančevu, realno, postoji deficit zatvorenih sportskih objekata ( čitaj :” Gužva je žešća”). Drugi razlog je taj da u toj prevelikoj potražnji ne postoji neki određeni sistem prioritetnosti koji odlučuje ko ima više a ko manje pravo na korišćenje objekata,već se termini dobijaju po nekim davno utvrđenim pravilima koja su diktirana surovim kapitalom.

Naime… svi termini u školskim salama, u terminima van redovnog školskog vremena, su zauzeti i jako teško možete da dobijete neki na korišćenje. U sportskim objektima koji nisu u vlasništvu grada, cene iznajmljivanja termina su vrlo visoke tako da je vrlo teško, da se relativno opušteno, započne sa popularisanjem sporta koji je nepoznat, barem za naš grad.

Ako ste se zapitali možda : ” Pa da li je grad nešto pomagao da nov , mlad i jedini badminton klub u gradu Pančevu, započne rad ” ?, odgovor je, da i nije baš nešto. Ukratko vlada neka atmosfera da ono najteže, a to je ta na prvom mestu stvorite nešto iz ničega, morate u potpunosti sami da uradite pa ćete tek onda da uđete u nekakvo razmatranje za pomoć. Baš optimistično 🙂 .

No… ostalo je dosta škola da se obiđe, da se porazgovara sa još dosta direktora i sportskih radnika kako bi se obezbedio makar jedan termin nedeljno za badminton u Pančevu. Ako nema sala…ima holova…ako nema holova ima nekih hangara…ako ni toga ne bude bilo…čekamo lepo vreme i onda, pod plavim nebom i žutim suncem, igraće se badminton po ceo dan. Sportski centar, otvoreni bazen, bilo kakvo igralište, biće teren za badminton mečeve.

Do lepog vremena…u potrazi smo za adekvatnim prostorom, koji usput, treba da bude zatvoreni objekat sa min. 5m visine, dimenzija min. 16m x 10m, sa adekvatnim grejanjem i ventilacijom.

Pozivamo sve koji mogu da pomognu rešavanje ovog problema, da se slobodno odazovu pozivu.

I.K.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s