Poredjenje loptica : Yonex Mavis 10 Vs. Yonex Mavis 350

loptica

Ove nedelje, ljubaznošću Barbe iz BK Novi Sad, nabavili smo 6 novih  loptica. U pitanju su Yonex Mavis 350. Do sada smo imali 3 Yonex Mavis 10 loptice koje se nisu baš najbolje pokazale. Bile su veoma spore. Kada sam dobio Mavis 350 i ugledao ih, prvo što sam pomislio bilo je…pa ove su iste kao one stare… ALI… detaljna analiza će pokazati drugačije  🙂 …

Prva razlika koja se uočava jeste na samim kutijama, slika 1. Razlika je u markaciji za te loptice za koju stvarno nisam uspeo da saznam o čemu se radi. Predpostavljam da to obeležava težinu loptica.

Slika 1.

poredjenje-loptica

Dalja razlika koja se odmah uočava, jeste razlika u izgledu prve poprečne linije, slika 2. Kod Mavis 350 je aerodinamički oblikovana. Mavis 350 se nalazi sa desne strane.

Slika 2.

poredjenje-loptica-jedna-pored-druge-prva-poprecna

Dalje razlike se odnose na uzdužne linije na loptici. Kod Mavis 350 se nalazi mnogo veći broj uzdužnih linija (2) kao i to da se te uzdužne linije duže i prostiru se više ka glavi loptice (1). Takodje, broj poprečnih linija (3) je za 3 puta veli kod Mavis 350 u odnosu na Mavis 10, slika 3.

Slika 3.

poredjenje-loptica-jedna-pored-druge-uzduzne

I na kraju, prilikom samog igranja oseća se razlika. Mavis 350 lete brže i duže  🙂 .

2 thoughts on “Poredjenje loptica : Yonex Mavis 10 Vs. Yonex Mavis 350

  1. :))) e ovakvih stvari jos nismo imali kod nas! toplo preporucujem nastavak ovakvih stvari!
    Da dodam i neka svoja zapazanja na ovu analizu…
    Osnovna razlika medju lopticama je u glavi loptice, mavis 10 ima plasticnu glavu, dok M-350 ima plutanu. To znaci, da uz sve one opisane detalje o izradi koji uticu na bolji kvalitet leta loptice i samo trajanje loptice, uz plutanu glavu dobijate i slicniji osecaj udarca kao kod pernate loptice (koje se iskljucivo prave sa plutanim glavama). Jedan od glavnih aduta kojim se ovaj proizvodjac loptica hvali u moru ostalih proizvodjaca, je upravo da ova loptica najvise simulira let i karakteristike pernatih loptica 🙂
    Pozdrav
    Barba

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s