VATRENI VIKEND ZA BK PANČEVO

img_30991

Piše :   Stefan Slovak

28.02.2009 će ostati obeležen u istoriji našeg trenutno mladog kluba kao dan kada smo otišli na prvi zvaničan turnir i predstavili novi klub, koji će, ako bude bilo uslova za to, iznedriti šampione. Za tu priliku su bile i napravljene klubske majice prelepih boja koje su se svima svidele 🙂 . Ovom prilikom želimo da se zahvalimo firmi “Geovizija” koja nam je darovala majice.

Turnir se održao u Novom Sadu na terenima BK Novi Sad koji je ujedno bio i organizator. Oni su trenutno najtrofejniji klub naše države. Kao mlad i debitatnski klub bili smo oslobodjeni kotizacije,na čemu bi se zahvalili organizatoru.Takodje bi se zahvalili i na gostoprimstvu koje je bilo na najvišem nivou, kako i dolikuje klubu takvog renomea. Naravno, od nas se i nije moglo očekivati da ćemo napraviti neki dobar rezultat s obzirom na (ne)uslove u kojima treniramo i na to da smo trenutno najmladji badminton klub u državi.

Na turniru je bilo dosta iskusnih i odličnih igrača koji već godinama treniraju i to u odličnim uslovima. Na turniru su bile 3 grupe u kome je bilo po četiri igrača, i jedna grupa u kojoj je bilo pet, s obzirom na broj prijavljenih. Igralo se svako sa svakim, to jest 3 meča i prva dva mesta u grupi su vodila u dalji rang takmičenja tj. u četvrtfinale. BK Pančevo su predstavljala četiri takmičara,  Ivan Kovačević, Goran Jelasijević, Dejan Krstin i Slovak Stefan. Najdalje je dogurao Stefan Slovak koji je prošao grupu i plasirao se u četvrtfinale i nažalost bio poražen od prethodnog pobednika turnira.

Naravno,rezultat je bio u drugom planu,tako da nas to i ne zabrinjava. Najbitnije je bilo videti koliko smo napredovali za ovo vreme, šta treba da promenimo i naravno poznanstva sa ostalim takmičarima i ljudima koji su u badmintonu. Jos bitnije je iskustvo koje smo stekli igrajući ove prilično teške mečeve.

Nama je bilo lepo, odlično smo se proveli i verovatno ćemo ponoviti posetu. Isto tako nadamo se da ćemo i mi jednog dana napraviti turnir i da ćemo uzvratiti gostoprimstvo BK Novi Sad.

Takođe, veoma se zahvaljujemo BK Novi Sad koji nam je darovao 15-ak pernatih loptica sa kojima ćemo igrati u narednom periodu.

Slike sa turnira možete pogledati OVDE .

TAKOĐE I NAJMLAĐI SU IMALI VATRENO KRŠTENJE

_00751

U nedelju 01.03.2009. u Kovinu bio je održan turnir za mladje kategorije. Predstavnici BK PA , Jurasović Ana i Klapka Filip su imali prilike da se po prvi put oprobaju na jednom badminton turniru 🙂 .

Ovom prilikom  se zahvaljujemo Andreji Todoroviću iz BK RAVENS iz Kragujevca i BSS koji su nam pozajmili dva stalka za mrežu  🙂 .

Slike sa turnira možete pogledati OVDE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s