Intervju s Milicom Simić, prvakinjom Srbije

Milica Simić, prvakinja Srbije u badmintonu i velika nada srpskog sporta, pristala je da za posetioce bloga Badminton kluba Pančevo da kratak intervju.

BKP: Pozdrav Milice, za početak, kako bi ti sebe predstavila?
MS: Pored toga što sam uspešan sportista, veoma sam pozitivna,opuštena i druželjubiva osoba. Trudim se da budem onakva kakva jesam i želim da me zapamte i kao ponekad pomalo napornu i zahevnu osobu. Veliki sam sportista u duši i moj način života je nadmetanje! Kada me malo bolje upoznaju, ljudi shvate da nisam bas toliko zahtevna, kao što to može da izgleda ponekad 🙂

BKP: Kako si se odlučila da treniraš badminton?
MS: Ono što je interesantno je da me u početku badminton nije privukao, ali u osnovnoj školi sam imala priliku da ga svakodnevno igram, pa sam odlučila da odem u klub i oprobam se! Od tog februara 2004. godine, nikada više nisam pomislila da prestanem da treniram, zahvaljujuci ljudima koji rade sa mnom, ali i svim tim divnim trenucima i iskustvima koje pruža badminton!

BKP: Da li si se pre badmintona bavila još nekim sportom?
MS: Kao mala sebe nisam doživljavala kao sportistu, pa mi sport nikada nije bio na prvom mestu. Kratko sam trenirala odbojku i folklor, ali rekreativno

BKP: Sa koliko si godina počela da treniraš badminton i, prema tvom mišljenju, s koliko godina je najbolje da devojčice počnu da treniraju?
MS: Sa 11 godina sam počela da treniram i smatram da ne kasnim za devojkama koje su počele vrlo rano, sa 6,7 godina! Smatram da nikada nije kasno, ako se nečemu posvetiš maksimalno i ako to postane način tvog zivota!

BKP: Ko ti je omiljena badminton igračica?
MS: Zhang Ning je badmintonašica koju najviše cenim, zbog načina na koji se izborila da stigne do vrha, ali nemam idola jer želim da budem jedinstvena, a ne nečija kopija!

BKP: Šta od svojih uspeha ističes? Neki turnir? …
MS: Najveci uspeh mi je bronza u dublu na seniorskom prvenstvu Balkana sa Sandrom Halilović, kao i trostruka titula prvaka države. Prvu sam osvojila sa samo 15 godina.

BKP: Da li je bilo teških trenutaka u karijeri?
MS: Najteži trenutak je bio kada sam odlučivala da li ću ići putem profesionalnog sportiste! Bilo je vrlo teško napustiti redovno školovanje i postaviti badminton na prvo mesto. I pored ovoga, veoma često bude teško zbog očekivanja, pritisaka, razočarenja, povreda… ali, to je sastavni deo sporta i vremenom navikneš. Uostalom, nije bitno to što padnem, već što uvek ustanem jača nego pre!

BKP: Kako uspevas da spojiš privatni život i treninge? 🙂
MS: Definitivno imam malo vremena za privatni život, ali kada mi je do nečega zaista stalo, uvek nađem vreme 🙂

BKP: Kakvi su ti planovi za budućnost?
MS: Prvenstveno želim da ostanem pozitivna i da uživam u badmintonu kao svih ovih godina. Kratkoročni ciljevi su mi: osvajanje medalje na prvenstvu Balkana do 19 godina u singlu i miksu, osvajanje medalje na 2 Evropska turnira u singlu i miksu, četvrta titula prvaka Srbije i osvajanje sve tri titule na Državnom prvenstvu :). Dugoročni ciljevi: Želim da dam sve od sebe, da prevaziđem sebe i da uđem na Olimpijske igre. To je moj najveći san. Sve ostalo posle toga će biti mnogo lakše i opuštenije.

BKP: Hvala puno, Milice 🙂
MS: Nema na čemu. Pozdrav za sve badmintonaše u Pančevu i sve koji prate vaš sajt. 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s