Badminton trening kamp “Karataš 2010”

Svi učesnici kampa

Završen je 12. po redu badminton trening kamp u Omladinsko sportskom kampu Karataš kraj Kladova. U organizaciji Badminton Saveza Srbije organizovan je desetodnevni kamp za selektovane igrače iz Srbije ali i za goste iz badminton klubova iz Banja Luke i Prijedora.

Raspored radnih aktivnosti bio je veoma gust i dobro organizovan. 2 treninga dnevno i za mlađu i za stariju grupu, plus razne ostale aktivnosti koje su se dešavala… bazen, slikanje, snimanje instruktcionalnog badminton videa i sl.

Trening kamp vodio je trener iz  Novog Sada, Milan Barbir sa pomoćnicima, Draganom Antićem Učom iz Kruševca, Marijom Bulatović iz Beograda, Ivanom Lukićem iz Kovina, Igorom Šešićem iz Banja Luke i Ivanom Kovačevićem iz Pančeva.

Trener Kovačević sa svojom grupom

Pored redovnih treninga, igrači i treneri, pod rukovodstvom, Radomira Jovovića, člana UO BSS, snimali su prvi, metodološki detaljno opisan instruktcionalni badminton video koji bi trebalo da pomogne u razvoju badminton sporta u Srbiji, tako što će biti deljen svim zaniteresovanim početnicima koji žele da se uključe u svet badmintona. Takođe, ove godine je bilo i organizovanje profesionalno fotografisanje svih učesnika kampa u svrhu dalje promocije badmintona.

Snimanje instruktcionalnog badminton videa

Fotografisanje učesnika kampa

U sklopu trening kampa bio je i održan vikend kurs za sudije i trenere. Trenerski kurs je vodio Milan Barbir a sudijski akreditovani sudija od strane Evropske Badminton Federacije i generalni sekretar BSS, Predrag Vuković. Trenerskom kursu prisustvoval su nova lica u svetu srpskog badmintona, profesori fizičkog koji treba da započnu igranje badmintona u svojim sredinama. Sudijski kurs je takođe imao nova lica koja su imali i praktičnu deo kursa jer se poslednja dva dana održavao turnir ” Karataš 2010 “.

Milan Barbir drži trenerski kurs

Predrag Vuković drži sudijski kurs

Badminton klub “Pančevo” i ove godine je nažalost predstavljao samo Ivan Kovačević, koji je bio uključen u trenerski deo kampa, sudijski i takmičarski deo.

Kovačević je radio sa grupom od četvoro dečaka od koga su trojica bili gosti iz Banja Luke. U sudijskom delu , Kovačević je vežbao sudjenje na engleskom jeziku jer se priprema za sudjenje na internacionalnom turniru u Sofiji u oktobru.

Kovačević na meču protiv Tadić Miroslava

Takođe , Kovačević je uzeo i učešće u takmičarskom delu turnira u konkurenciji muški singlovi.

Vrlo koristno iskustvo za BK PA. Nadamo se samo da će sledeće godine na kampu biti prisutni i neki od takmičara kao i sudija i trenera iz BK PA.

Kovačević na engleskom sudi finale Arsić-Savić

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s