Bulgarian Yonex International tournament-Sudije Jelesijević i Kovačević rame uz rame sa evropskim sudijama

Od 7. do 10. oktobra u Sofiji održan je Internacionalni badminton turnir koji je okupio veliki broj vrhunskih igrača iz preko 30 zemalja. Sudije Jelesijević i Kovačević, iz Badminton kluba “Pančevo” su imali priliku da sude na ovom turniru zajedno sa ostalim evropskim sudijama…

Turnir je bio dosta dobro organizovan, mečevi veoma napeti i interesantni. Dominacija domaćina u disciplinama ženski singl i ženski dubl, gde je Petya Nedelcheva pokazala nadmoć pred domaćom publikom. Dvostruko zlato je takođe odnela i ruskinja Anastasia Russkikh, pobedivši u disciplini ženski dubl i miks dubl.

Sudija Jelesijević pred meč, sa finalistkinjama u ŽS

Poljak Wlaha, osvaja zlato u muškom singlu. A mladi dvojac iz Engleske je sa lakoćom pobedio par iz Škotske i tako osvojili zlato u disciplini muški dubl. Na turniru je bio prisutan i trenutni svetski prvak u juniorksoj konkurenciji, mladi danac Axelsen koji je došao do 1/2 finala.

Sudije Jelesijević i Kovačević su odsudile podjednak broj mečeva kao i njihove starije kolege iz Evrope. Jelesijević je sudio finalni meč ženskog singla između Petye (BUL) i Chloe Magee (IRL). Kovačević je imao priliku da sudi veoma napet polufinalni meč između Wlahe (POL) i Sven Erika (GER).

Sudija Kovačević- 1/2 finale ženskog dubla

Na turniru kao gost bio je prisutan i predsednik Evropske Badminton Federacije, gospodin Poul-Erik Høyer. Sudije Jelesijević i Kovačević su imale zadovoljstvo da se sa njim sastanu i popričaju o aktuelnim problemima badmintona u Srbiji i svetu.

Sudije iz Srbije i predsednik BEF

Uz sudije iz Srbije na turniru su bile prisutne sudije iz Norveške, Nemačke, Belgije, Grčke, Holandije i naravno Bugarske.

Sudije Bulgarian Yonex International

Sve slike sa turnira možete pogledati OVDE

A delić atmosfere pogledajte ovde :

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s