Da li je ovo revolucija ? -Pernate badminton loptice sa zamenjivim perima.

Konačno. Pojavile su se naznake da se pronašlo nekakvo rešenje za veliki problem sa olakom i naravno, skupom, potrošnjom badminton loptica. Naime, kod pernatih badminton loptica, čim dodje do pucanja malog dela samo jednog pera, ta loptica se, na ozbiljnim turnirima, odmah zamenjuje novom. Što dovodi do potrošnje od 300 i više korneta loptica po turniru.

Kompanija, LI NING  je izbacila na tržište proizvod, pernate badminton loptice Li Ning Phoenix 1000 , koje imaju zamenjiva perca i po rečima proizvođača, traju do tri puta duže od običnih loptica.

Cena jedne loptice sa zamenjivim perima je duplo skuplja od obične loptice. Traje tri puta duže što dođemo do računice da se dobija nekih 30% uštede, što nije uopšte loše.

Li Ning navodi da je let loptice veoma realističan. Procenjujem da će proći još dosta vremena dok ne vidimo loptice sa zamenjivim perima na zvaničnim turnirima ali da postoji velika mogućnost da će naći svoju primenu u igri mlađih selekcija, devojaka kao i na treninzima, to je vrlo verovatno.

Veliki pozdrav za ovakvu vrstu proizvoda i nadamo se da ćemo imati prilike da ih istestiramo  🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s