Internacionalni Li Ning badminton kamp u Češkoj- Pohvale za trenera iz Srbije

Učesnici kampa

Od 14. do 21. avgusta ove godine, u gradu Most na severu Češke, u organiazciji lokalnog badminton kluba “Superstar”, organizovan je osmi po redu trening kamp koji je ovog puta okupio 60 igrača iz osam zemalja iz sveta.

Po prvi put u ovom kampu i Srbija je imala predstavnika, to je bio trener Ivan Kovačević, trener Badminton kluba “Pančevo”.

Kamp je sjajno bio organizovan. Igrači su bili podeljeni u tri grupe u zavisnosti od sposobnosti i uzrasta. Imali su po tri treninga dnevno, dva u sali na terenu i po jedan u lokalnom fitnes centru “Tornado” gde su imali dopunske treninge na tredmilima, Swin biciklovima i T-Bow rekvizitu za poboljšanje balansa i ravnoteže kao i treninzi na lokalnom stadionu.

Glavni trener kampa bio je Indonežanski trener Hendra Fitriadi koji je pre dve godine bio trener Hrvatske badminton federacije. Pored njega treneri su bili i dvojac iz Poljske kao i Kovačević iz Srbije.

Trenerski tim 

Iako je Kovačeviću je ovo prvi internacionalni badminton kamp, dobio je dosta pohvala za svoj rad.  Kako od samih igrača za interesantne i kvalitetne treninge, treninge pune novina, pogotovo u kondicionom delu trenažnog procesa tako i pohvale od organizatora za  rad u samom kampu. Takođe, slika sa treninga koji je Kovačević držao izašla je u lokalnim novinama.

Članak iz novina

Ukupni utisak sa kampa je da pančevački, ujedno i srpski badminton što se tiče stručnosti i znanja ne zaostaje mnogo za evropskim. Jedina razlika je u infrastrukturi objekata i finansijama koje su daleko veće u Evropi nego li u Srbiji.

Trener Kovačević ispred zastave Srbije

Još slika iz kampa pogledajte OVDE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s