Medalje za Pančevce na Vojvođanskom prvenstvu

Seniorska ekipa

Ovog vikenda, 03. i 04. septembra , u Novom Sadu , održano je drugo po redu Vojvođansko prvenstvo u badmintonu.
U subotu su nastupali seniori i BK PA je imalo 6 predstavnika od kojih čak četvoro je uspelo da se okiti odličjem. Srebrnu medalju u kategoriji ženski dubl , osvojile su Milica Uskoković i Sofija Karanović dok su u muškom dublu Stanisavljević Vladimir i Ivan Kovačević takođe osvojili bronzu.

Bronza za ženski dubl- Uskoković/Karanović

Takođe, Kovačević je uspeo da dođe i do bronzane medalje sa koleginicom iz Kovina , Bojanom Jovanović. Boje kluba branili su i Dejan Krstin i mladi Milorad Misimović.

Bronza za muški dubl- Stanisavljević/Kovačević

Sutradan, otvorenom juniorskom prvenstvu Vojvodine, održanom u Novom Sadu u nedelju, 4. septembra, u kategoriji do 11 godina, badminton klub “Pančevo” predstavljali su troje mladih takmičara koji su tek završili školicu badmintona. Marta Matić osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji devojčica, a u kategoriji dečaka hrabro su se borili Miloš Čubrak iVeljko Cukanić. Veljko Cukanić je borbu završio u grupnoj fazi takmičenja, dok je Miloš Čubrak porazima u polufinalu i borbi za treće mesto, završio kao četvrti.

Pionirska ekipa
“Prvenstvo Vojvodine, posle tek mesec dana badminton školice, za ovu grupu mališana je veliko iskustvo. Bitno je da su osetili takmičarsku atmosferu, teren, igru, suđenje i druženje s ostalim mališanima iz Srbije. Trebalo bi da oni, kao i njihovi roditelji, budu ponosni na svaki poen koji su osvojili protiv dece koja treniraju godinama, kao i na savršeno sportsko ponašanje i poštovanje protivnika i organizatora turnira. Ja sam ponosan i zadovoljan kako su izneli svoj prvi turnir”, izjavio je Goran Jelesijević, trener najmlađe grupe badminton kluba “Pančevo”. 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s