B turnir u Železniku – Bronzane medalje za Uskokovićevu i Misimovića

Osvajači medalja- Milica i Milorad

U subotu, 02.06.2012. u Tehničkoj školi u Železniku, u organizaciji BK “Beograd”, održan je B turnir u pojedinačnim konkurencijama.

Učešće je uzelo preko 40 igračica i igrača. Vrlo lep ambijent i organizacija turnira kao i veliki broj veoma uzbudljivih mečeva obeležio je današnji turnir.

Igrači BK Pančevo sa zastavom

U ženskoj konkurenciji učešće je uzelo 12 igračica iz pet  klubova iz Srbije.

Takmičarka BK Pančevo, Milica Uskoković je sa maksimalnim učinkom odigrala deo po grupama i plasirala se u dalji tok takmičenja. Sa lakoćom je pobedila u meču 1/4 finala protiv igračice iz BK Beograd .

U 1/2 finalu je u tri seta zaustavljena od pobednice turnira Marije Bulatovic iz BK Clear i tako osvojila bronzanu medalju.

U muškoj konkurenciji, BK Pančevo je imalo četiri predstavnika.

Najbolji rezultat ostvario je mladi Milorad Misimović koji je osvojio bronzanu medalju. Milorad je u svom putu do bronzanog odličja imao vrlo interesantan meč u 1/4 finala protiv igrača iz BK Beograd. U 1/2 finalu je zaustavljen od osvajača turnira, danskog državljanina Bo Koh-a, vetaran koji je u mladosti bio član juniorske reprezentacije Danske, zemlje koja je badminton velesila u Evropi.

Ivan Kovačević

Napeto je bilo i u mečevima ostalih igrača BK Pančevo. Ivan Kovačević je odigrao vrlo uzbudljiv meč u borbi za medalju protiv vodećeg u generalnom plasmanu na B rang listi, Aćimac Vladimira iz BK Helijantus. Nažalost Ivan nije uspeo da se plasira u 1/2 finale i osvoji minimum bronzanu medalju.

Dejan Krstin

Dejan Krstin i Momir Filipović su uprkos povredama, pokazali dobar nivo igru u mečevima po grupama.

Vodeća u generalnom plasmanu u ženskoj konkurenciji na B rang listi, članica BK Pančevo Sofija Karanović, nažalost zbog iznenadne povrede kolena, nije nastupila na ovom B turniru kao i Vladimir Stanisavljević, osvajač bronzane medalje na prošlom B turniru koji zbog povrede šake nije učestvovao na ovom turniru.

Momir Filipović

Slike sa turnira kako je izgledalo, igrači i organizatori pogledajte OVDE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s