Zlatna Katarina Gojković na Prolećnom školskom turniru u Železniku

grupna

U nedelju 21.04.2013. u Tehničkoj školi “Lola” u Železniku, u organizaciji BK “Beograd” , održan je Prolećni školski turnir za učenike osnovnih škola…

BK “Pančevo” je nastupilo sa osam igrača i imalo je predstavnike u svim starosnim kategorijama.

grupna

Igrači i treneri ispred zastave kluba

U najmlađoj kategoriji, učenici od I do IV razreda, za BK “Pančevo” nastupili su debitant Nikola Borka, branilac titule sa prošlog školskog turnira Miloš Čubrak kao i Viktor Burjan. Mladi Nikola je pokazao sjajnu igru za igrača koji prvi put učestvuje na jednom turniru dok je Viktor Burjan zabeležio dve pobede. Miloš Čubrak ovog puta je morao da se zadovolji srebrnom medaljom, a prvo mesto i zlatnu medalju prepustio je sjajnom mladom igraču iz BK “Fanatik”, Aleksandru Šafariku.

U kategoriji dečaka V i VI razreda, BK “Pančevo” predstavljao je takođe debitant Mihajlo Borka koji je sjajno odigrao dva meča i bio blizu prolazka u dalji rang takmičenja.

Prvo zlato za Katarinu

Prvo zlato za Katarinu

U kategoriji devojčica VII i VIII razreda, boje kluba branile su Ana Trajkovski i Katarina Gojković. Ana i Katarina su se nažalost sastale u grupnoj fazi takmičenja gde je u tom susretu Gojkovićeva odnela pobedu i prošla dalje. U finalnom meču, Gojković Katarina se borila sa igračicom iz Beograda u neizvesnoj borbi do samog kraja i uspela da osvoji zlatnu medalju i ponese titulu pobednika u toj kategoriji.

U kategoriji dečaka VII i VIII razreda, Mihailo Vlajković i Nikola Vujović su iznenadili svojim napredkom i dobrom igrom i bili su nadomak osvajanja bronzane medalje.

Osvajači medalja sa trenerima

Osvajači medalja sa trenerima

“Zadovoljan sam prikazanom igrom određenih igrača. Takođe, primetili smo određene nedostatke i probleme koje treba rešiti kod igrača i nastojaćemo u narednom periodu da radimo kako bismo te nedostatke što pre i bolje ispravili.” izjavio je trener BK “Pančevo” Ivan Kovačević.

Slike sa turnira pogledajte OVDE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s