Sjajna organizacija, rekordan broj učesnika i četiri medalje za BK “Pančevo” na Juniorskom kupu “Pančevo 2014.”

DSC_0353crop

U nedelju, 2. marta 2014, u Pančevu održana je revija srpskog badminton podmlatka. Badminton klub Pančevo u saradnji sa Badminton savezom Srbije i Gradom Pančevom, te uz pomoć partnera Saveza kompanije “Yonex” i “TIN šped” organizovao je sad već tradicionalni turnir koji je okupio najbolje srpske igrače uzrasnih kategorija do 11, 13, 15 i 17 godina.

Plesni klub "Elektra"- mlađi sastav

Plesni klub “Elektra”- mlađi sastav

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je  rekordna 83 učesnika iz 11 srpskih klubova – Clear (Beograd), Beograd, Ravens (Kragujevac), Novi Sad, Helianthus (Novi Sad), Zmajevi (Kruševac), Banat (Zrenjanin), Fanatik (Vršac), Dinamo (Pančevo), Čačak i Pančevo.

Hor Muzičke škole "Jovan Bandur"- Pančevo

Hor Muzičke škole “Jovan Bandur”- Pančevo

Ovo je  četvrti po redu Nacionalni juniorski turnir u Pančevu i kao što je bio slučaj i prethodna tri puta, organizator se maksimalno  potrudio da sve protekne na najvišem nivou.  Plesni klub ”Elektra” i Muzička škola ”Jovan Bandur“ izveli su svoje atraktivne tačke. Takođe, uručene su nagrade pobednicima Likovnog konkursa na temu “Badminton to je umetnost”, kao i nagrada za BK “Zmajevi” iz Kruševca kao klub koji je u Pančevu nastupio sa najbrojnijom ekipom. Početni udarac na turniru izveo je evropski vicešampion Luka Milić.

14

Izveo početni udarac- Milić Luka

Igrači BK “Pančevo” osvojili 4 medalje:

Juniorski kup “Pančevo 2014.” bio je veoma uspešan kada je reč o broju medalja  koje su osvojili igrači domaćeg tima. Tako je u konkurenciji devojčica do 11 godina, Anđela Vitman osvojila srebrnu medalju dok je Katarina Delja u  istoj kategoriji osvojila bronzanu medalju .

Anđela Vitman i Katarina Delja na pobedničkom postolju

Anđela Vitman i Katarina Delja na pobedničkom postolju

Kod dečaka do 11 godina, Nikola Borka se okitio bronzanim odličjem kao i njegova starija klubska koleginica Katarina Gojković koja je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji devojčica do 17 godina.

Bronza za Nikola Borku

Bronza za Nikola Borku

Bronza za Katarinu Gojković- prikazala veliku borbu za svaki poen

Bronza za Katarinu Gojković- prikazala veliku borbu za svaki poen

Kao što je slučaj i sa svim ostalim aktivnostima badminton sporta kod nas i ovom  turniru u Pančevu snažan vetar u leđa dalo je Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava. Pored MOS Badminton klub “Pančevo” se zahvaljuje i ostalima koji su pomogli da se ovaj događaj realizuje četvrtu godinu uzastopno:

01. Badminton likovni konkurs - nagrađeni rad - I mesto

01. Badminton likovni konkurs – nagrađeni rad – I mesto

„Mnogo je onih koji imaju zasluge što smo u mogućnosti da u Pančevu okupimo elitu badminton sporta kada su u pitanju mlađe kategorije. Pored resornog ministarstva, Badminton saveza Srbije, Grada Pančeva kao i sponzora Saveza kompanija “Yoneks“ i “TIN šped“ ovim putem se zahvaljujem i Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj“, Mesari “Burjan”, Pekari “Klas”, Fotokopirnici “Hamer”, Crvenom krstu “Pančevo“, Plesnom klubu “Elektra“, Muzičkoj školi “Jovan Bandur“, Farbari “Dejan“, kao i svim volonterima i prijateljima koji su nesebično pomagali organizaciju Juniorskog kupa “Pančevo 2014.“ izjavio je Ivan Kovačević, predsednik Badminton kluba Pančevo.

Video reportaža RTV Pančevo

 

SLIKE SA TURNIRA POGLEDAJTE  OVDE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s