Veliko iskustvo na polju međunarodnih suđenja

10155141_10202722395314652_1008741787124800174_n

Sudija Kovačević ispred zastava zemalja učesnica

Međunarodni badminton sudija iz Pančeva, Ivan Kovačević, boravio je u Zagrebu, od 09.04. do 13.04.  na Victor Croatian International 2014. badminton turniru. U sklopu  turnira, bio je organizovan i kurs za međunarodne sudije od strane Evropske Badminton Federacije.

Sudija Kovačević je dobio pozitivne ocena od strane predavača koji su tokom turnira detaljno pratili način na koji međunarodne sudije vode svoje mečeve. Iako je primećena dobra kontrola igrača tokom meča kao i dobra implementacija smernica date od strane predavača, zbog relativno kratkog vremena provedenog u sferi suđenja na internacionalnim turnirima, Kovačević će morati da odsudi još nekolicinu turnira pre nego što bude spreman za BE akreditaciju.

IMG_8936

Defile pred finale ženskog dubla

“Ja sam lično vrlo zadovoljan kako sam sudio tokom turnira. Nisam imao neprijatnih scena sa igračima niti većih grešaka tokom suđenja. Ponovo sam imao čast da sudim na jednom od finalnih mečeva ali i ja takođe, osećam da je potrebno još malo iskustva da bih mogao da imam dovoljno samopuzdanja, znanja i čvrstine da sudim na višem nivou.” izjavio je Kovačević po povratku iz Zagreba.

r

Zvaničnici turnira

Odlazak sudije Kovačevića na međunarodni turnir u Zagrebu, podržan je od strane Badminton Saveza Srbije.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s