Prve medalje za pančevce na Prvenstvu Srbije za juniore

Osvajači medalja, Viktor Burjan i Anđela Vitman

Osvajači medalja, Viktor Burjan i Anđela Vitman

Za vikend 31.05. i 01.06.2014. u Vršcu u organizaciji BK “Fanatik” iz Vršca i Badminton Saveza Srbije, održano je Prvenstvo Srbije za juniorske kategorije.

Prvog dana nadmetali su se igrači u U11, U13 i U15 kategorijama.

Badminton klub “Pančevo” prvog dana je imalo 5 predstavnika. U kategoriji U11, Anđela Vitman, Nikola Borka i Viktor Burjan a u kategoriji U15  Jovan Kocić i Minja Stuparević.

Do medalja su stigli Anđela Vitman i Viktor Burjan. Anđela je osvojila srebrnu medalju a Viktor je osvojio bronzanu medalju u svojim kategorijama i po prvi put doneli medalje za BK “Pančevo” na Prvenstvu Srbije za juniore.

Predstavnici BK "Pančevo"

Predstavnici BK “Pančevo”

Nikola Borka je uspeo da ostvari jednu pobedu u grupnoj fazi takmičenja ali nažalost nije uspeo da prođe u dalji tok takmičenja .

Jovan Kocić i Minja Stuparević su imali vrlo jake protivnike ali su pokazali zavidan nivo igre.

Drugi dan takmičenja bio je namenjen igračima U17 i U19 kategorije. Drugog dana BK “Pančevo” su predstavljali Nikola Vujović i Danijel Ivanović u U17 kategoriji.

Nikola Vujović levo, Danijel Ivanović desno

Nikola Vujović levo, Danijel Ivanović desno

U vrlo jakoj konkurenciji, Nikola se dobro držao sa protivnicima dok je Danijel sjajnom igrom uspeo da se plasira u četvrtinu finala. U četvrtini finala igrao je protiv vrlo jakog Luke Milića, evropskog vicešampiona u kategoriji U15. Danijel je pružio pristojan otpor protivniku.

“Ovo su prve medalje za klub na državnom prvenstvu za juniore. U pitanju su najmlađe kategorije što znači da postoji potencijal za nove medalje na narednim turnirima. Ove medalje su epilog dugogodišnjeg napornog rada kako u sali tako i van nje na razvoju badminton sporta u Pančevu” izjavio je Ivan Kovačević, predsednik i trener Badminton kluba “Pančevo”.

Slike sa turnira pogledajte OVDE

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s