Igrači Badminton kluba “Pančevo” učestvovali u sportskoj psihološkoj radionici

DSC_0416

Tokom meseca juna, dvadesetak igrača, od najmlađeg pa do najstarijeg uzrasta, u psihološkom servisu “MR”, učestvovali su u radu psihološke radionice posebno izrađene za sportske timove. U radionici  su obavljali zadatke koji su im pomogli da se proceni njihova pažnja, upornost, motivacija za vežbanje, osnovne crte ličnosti.

Nakon radionice, treneri su dobili vredne informacije o tome kako igrači vide badminton sport, kako im je na treninzima i takmičenjima kao  i mnogo drugih bitnih informacija. Takođe, roditelji igrača koji su više zainteresovani za rezultate, mogu lično da se obrate ispitivačima kako bi dobili više informacija.

“Što se tiče stručnog rada u klubu kada je reč o tehnologiji treninga i izboru vežbi na samom treningu za razvoj određenih veština, tu smo dostigli vrlo visok nivo. Možemo slobodno reći da smo u mogućnosti da svaki udarac i kretanje u badmintonu razložimo na ključne elemente i da iste detaljno objasnimo igraču kako bi mogao da stekne sliku o određenoj vrsti pokreta ili kretanja. Psihološki aspekti vežbanja i takmičenja su nam nešto na čemu nameravamo da radimo intenzivno u budućnosti. Želimo da više saznamo o aspektima koji utiču na bolju motivaciju za vežbanje kao i koji su to faktori koji utiču na jače samopouzdanje tokom mečeva.” izjavio je glavni trener kluba Ivan Kovačević.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s