Završen 5. jubilarni Juniorski Kup “Pančevo 2015.”

Učesnici na 5. Juniorskom Kupu u Pančevu

Učesnici na 5. Juniorskom Kupu u Pančevu

U nedelju, 8. marta 2015, u Pančevu održana je revija srpskog badminton podmlatka. Badminton klub Pančevo u saradnji sa Badminton savezom Srbije i Gradom Pančevom, te uz pomoć partnera Saveza kompanije “Yonex” i“TIN šped” organizovao je jubilarni peti po redu turnir, koji je okupio najbolje srpske igrače uzrasnih kategorija do 11, 13, 15 i 17 godina.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je  preko 70 učesnika iz 10 srpskih klubova – Clear (Beograd), BK Beograd, Ravens (Kragujevac), Novi Sad, Zmajevi (Kruševac), Banat (Zrenjanin), Fanatik (Vršac), Dinamo (Pančevo),  i domaćini BK Pančevo.

Pune tribine gledalaca

Pune tribine gledalaca

Ovo je peti po redu Nacionalni juniorski turnir u Pančevu i kao što je bio slučaj i prethodna četiri puta, organizator se maksimalno  potrudio da sve protekne na najvišem nivou.  Plesni klub ”Elektra” izveo je svoje atraktivne tačke. Takođe, uručene su nagrade pobednicima 02. Likovnog konkursa na temu “Badminton loptica”, kao i nagrada za BK “Zmajevi” iz Kruševca kao klub koji je u Pančevu nastupio sa najbrojnijom ekipom.

1. mesto na 02. badminton likovnom konkursu

1. mesto na 02. badminton likovnom konkursu

IGRAČI BK “PANČEVO” OSVOJILI SU TRI MEDALJE

Na Juniorskom Kupu “Pančevo 2015.” igrači domaćeg tima osvojili su ukupno 3 medalje. Sjajan takmičarski uspeh imala je Anđela Vitman koja je potvrdila svoju dominaciju u konkurenciji devojčica do 11 god. osvojivši zlatnu medalju i šampionski pehar, a u konkurenciji do 13 godina, Anđela je uspela da osvoji srebrnu medalju i tako sa dve osvojene medalje završi turnir u Pančevu. Njena klubska koleginica, Sanja Perić, koja od ove godine, igra u konkurenciji U13, uspela je da osvoji bronzanu medalju. Dobre mečeve pružili su Mihajlo Borka, Aleksandar Vitman i Stefan Mijatović, dečaci do 15 godina.

Sjajne Anđela i Sanja

Sjajne Anđela i Sanja

Po prvi put na nacionalnom nivou juniorskih turnira, učešće su uzeli brat i sestra Anđela i Darko Rašović. Pored njih, nastupili su i Viktor Burjan i Nikola Borka, koji su ove godine prešli u kategoriju U13 kao i Minja Stuparević  koja se takmičila u U17 kategoriji.

Plesni klub "Elektra"

Plesni klub “Elektra”

Kao što je slučaj i sa svim ostalim aktivnostima badminton sporta kod nas i ovom  turniru u Pančevu snažan vetar u leđa dalo je Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava. Pored MOS Badminton klub “Pančevo” se zahvaljuje i ostalima koji su pomogli da se ovaj događaj realizuje petu godinu uzastopno:

Kreativne nagrade za najbolje

Kreativne nagrade za najbolje

„Mnogo je onih koji imaju zasluge što smo u mogućnosti da u Pančevu okupimo elitu badminton sporta kada su u pitanju mlađe kategorije. Pored resornog ministarstva, Badminton saveza Srbije, Grada Pančeva kao i sponzora Saveza kompanija “Yoneks“ i “TIN šped“ ovim putem se zahvaljujem i Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj“, Mesari “Burjan”, Pekari “Domaće kiflice”, Fotokopirnici “Hamer”, Crvenom krstu “Pančevo“, Plesnom klubu “Elektra“,  kao i svim volonterima i prijateljima koji su nesebično pomagali organizaciju Juniorskog kupa “Pančevo 2015.“ izjavili su Ivan Kovačević i Milica Uskoković, glavni organizatori turnira.

SLIKE SA TURNIRA POGLEDAJTE OVDE

SLIKE BADMINTON SAVEZA SRBIJE POGLEDAJTE OVDE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s