Medalja za Anđelu Vitman na Hellas Youth International 2015.

andjela plakat 1

Od četvrtka 23. aprila pa do subote 25. aprila u grčkom gradu Sidirokastro, održao se internacionalni turnir za mlađe igrače Hellas Youth International 2015. Srpski badminton imao je svoje predstavnike na ovom turniru.

Među članovima reprezentacije Srbije, bila je i članica Badminton kluba “Pančevo” , Anđela Vitman, koja se takmičila u kategoriji U11. Anđela je u grupnoj fazi takmičenja u singl konkurenciji zabeležila tri pobede i jedan poraz. Sa tim učinkom plasirala se u 1/4 finale gde se sastala sa igračicom iz Grčke od koje je nažalost izgubila i ostala bez medalje.

U konkurenciji ženskih dublova U11, Anđela je igrala u paru sa reprezentativnkom Grčke, Mariom Amperiadou. One su se plasirale u polufinale turnira. U borbi za finale, izgubile su od Moldavsko-Turskog para Paola-Cansu. Anđela i njena partnerka osvojile su bronzanu medalju na Hellas Youth International 2015.

Njeno učešće na Hellas Youth International-u ove godine je prvo učestvovanje nekog člana BK “Pančevo” sa reprezentacijom Srbije na nekom međunarodnom turniru van države Srbije.

Sa obzirom da je Anđela 2005. godište, i da je na ovom turniru igrala sa igračicama koje su po jednu godinu starije,kao i činjenica da je ovo njeno prvo učešće van granica Republike Srbije, rezultati ostvareni na Hellas Youth International su vrlo dobri i vredni pažnje.

Učešćem na ovom turniru, stiče se jedno veliko iskustvo koje će puno značiti u daljem toku sezone.

BK “Pančevo”  čestita Anđeli na ostvarenim rezultatima!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s