Anđela i Sanja vicešampionke Srbije!

Osvajačice medalja na Prvenstvu Srbije za juniore 2015.

Osvajačice medalja na Prvenstvu Srbije za juniore 2015.

Ovog vikenda u sali Hemijsko-medicinske škole u Vršcu održano je Prvenstvo Srbije za  juniore u kategorijama do 11, 13, 15, 17 i 19 godina. Pančevačke „nindže“, popularan naziv za članove BK „Pančevo“, su imale predstavnike u mlađim kategorijama, tj. do 11, 13 i 15 godina.

Naše „nindže“ bile su pred teškim zadatkom,  jer ovaj turnir  je kruna svih turnira u sezoni – Prvenstvo Srbije u juniorskim kategorijama!

Do 11 godina klub su predstavljali Anđela Vitman, Natalija Boharević i Darko Rašović.

Nakon teškog finalnog meča protiv Nine Bogdanović (BK „Zmajevi“ – Kruševac) Andjela je osvojila srebrnu medalju i titulu vicešampionke Srbije do 11 godina,  a Natalija je,  plasirajući se u polufinale osvojila bronzanu medalju.

Do 13 godina igrali su Sanja Perić, Nikola Borka,  Anđela Rašović i Anđela Vitman. Sanja je odigrala sjajne mečeve, naročito protiv Ane Slamarski (BK „Fanatik“ – Vršac) kada je preokrenula ceo poredak u grupi i osvojila srebrnu medalju i time ona postala vicešampionka Srbije do 13 godina, dok se Anđela Vitman okitila bronzanom medaljom u ovoj konkurenciji.

Drugog dana,  07.juna, na terene su izašli naši predstavnici do 15 godina – Mihajlo Borka, Stefan Mijatović i Aleksandar Vitman. Stefanu je vrlo malo nedostajalo da izađe iz grupne faze takmičenja ali nažalost izgubio je  protiv sjajnog  Davida Josijevića (BK „Zmajevi“ – Kruševac), pa je medalja izostala.

Kod svih igrača je bilo vidljivo poboljšanje igre, taktike, izdržljivosti i videli smo gde „škripi“, ko na čemu treba da poradi, pa da budemo još bolji i jači. Pripremamo se za sledeći izazov, a to je međunarodni turnir, Serbian Youth international 2015. u Novom Sadu koje nas očekuje za manje od dve nedelje.

Slike sa prvenstva pogledajte OVDE

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s