Vikend bogat medaljama

IMG_1843

Osvajači medalja u Čačku

Ovog vikenda igrači BK “Pančevo” bili su veoma uspešni. U subotu 05. decembra po prvi put je održan jedan badminton turnir u Čačku. Domaćin BK “Čačak” je bio organizator B i C turnira u singl konkurenciji.

BK “Pančevo” predstavljali su Natalija Boharević, Nikola Borka, Stefan Mijatović i Mihajlo Borka.

Na C turniru, braća Borke obeležili su finalni meč. Njih dvojica su rekete ukrstili u borbi za zlato. Pobedu je izvojevao stariji brat Mihajlo dok je mladjem Nikoli, pripala srebrna medalja. Natalija Boharević, je u ženskoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju.Ona je stigla do polufinala u kojem se sastala sa jakom Sarom Lončar iz BK “Zmajevi” koja ju je zaustavila na putu do finala.

Jedini predstavnik na B turniru, Stefan Mijatović, nije imao sreće kada je reč o žrebu. Zaustavljen je u grupnoj fazi takmičenja, gde se sastao sa jakim Andrejom Šafarikom iz Vršca kao i sa Zoranom Stepanovićem, jednim od najiskusnijih igrača u srpskom badmintonu.

VELIKI USPEH U SLOVENIJI

Na međunarodnom turniru “Medvode Forza Cup 2015” u Medvodama-Slovenija, tri igrača BK “Pančevo” imalo je priliku da odmeri snage sa svojim vršnjacima iz Evrope. Anđela Vitman,Viktor Burjan i Sanja Perić, zajedno sa trenerom Milicom Uskoković i sa prijateljima iz BK “Clear”, boravili su od petka do nedelje u Sloveniji.

DSC_0371

Anđela na postolju sa vršnjakinjama

Anđela Vitman osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji  žena pojedinačno u kategoriji U11.

Anđela je uspešno prošla grupnu fazu takmičenja u kojoj je zabeležila samo jedan tesan poraz od igračice iz Mađarske. U polufinalu sastala se se jakom igračicom iz Rusije koja ju je nažalost zaustavila na putu do finala.

Viktor i Sanja su imali interesantne mečeve u kategoriji U13 ali nažalost, nisu uspeli da prođu grupnu fazu takmičenja.

Slike sa turnira USKORO

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s