6. Juniorski Kup “Pančevo 2016”- Jabuka

DSC_1527crop

Detalj sa otvaranja

U nedelju 06.marta 2016. godine u hali sportova u Jabuci, održan je šesti po redu juniorski kup u organizaciji Badminton kluba “Pančevo”. Turnir je organizovan uz podršku MOS Republike Srbije, BASS-a, grada Pančeva, RK Jabuka i OŠ “Goca Delčev”.

Svečanost su uveličali nastavnik gitare i učenica škole gitare “Gitarta” intoniranjem himne Republike Srbije na gitari i pevanjem. Šesti po redu juniorski kup zvanično je otvorila Maja Vitman u ime grada Pančeva.

Turnir je okupio blizu 60 igrača iz devet badminton klubova iz Srbije. Igrači su se nadmetali u 4 starosne kategorije u pojedinačnoj konkurenciji i po prvi put na nekom od juniorskih kupova u Srbiji, igrali su se i parske konkurencije i to u dve starostne kategorije.

7 medalja za BK “Pančevo”

Pančevačke nindže, osvojile su ukupno 7 medalja i to u sledećim konkurencijama:

Dečaci U11 singl: Vlad Dehelean – zlatna medalja

Devojčice U13 singl: Anđela Vitman-srebrna medalja, Sanja Perić– bronzana medalja

Devojčice U13 dubl:

Anđela Vitman/Sanja Perić – zlatna medalja, Natalija Boharević/Nina Bogdanović(BK Zmajevi)- bronzana medalja

Dečaci U13 dubl: Nikola Borka/Viktor Burjan-bronzana medalja, Vlad Dehelean/Miloš Dmitrović (BK Klir)- bronzana medalja

DSC_0006

Osvajači odličja BK “Pančevo” sa trenerima

Ostale igrači domaćeg tima koji su se takmičili a nisu uspeli da se domognu postolja su: Darko Rašović, Mihajlo Borka i Boris Kuruc.

U sklopu juniorskog kupa, uporedo održan je i turnir u društvenoj igri Poveži 4. Treće mesto mesto osvojili su Sergej Lukić iz Kruševca i Miona Filipović iz Pančeva, drugo mesto osvojio je Igor Šešić iz Beograda a prvo mesto pripalo je Slavomiru Borki iz Pančeva.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, uručene su nagrade i najbolljima na 03. badminton likovnom konkursu na temu “Osmisli plaka i slogan za badminton sport” a posetioci su imali prilike da u sali pogledaju izložbu najboljih radova.

“Koristim priliku da se u ime Badminton kluba “Pančevo” zahvalim svima koji su nam pomogli u organizaciji još jednog dobrog turnira u našem gradu. Hvala institucijama koje su nam pomogle i hvala svim volonterima koji su pomogali da pančevački turnir održi status jednog od najbolje organizovanog i najinventivnijeg turnira u Srbiji” izjavio je predsednik BK “Pančevo” Ivan Kovačević.

Slike sa turnira pogledajte OVDE 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s