Prenos badmintona sa OI na RTS-u, velika promocija sporta

 

14054807_10209332075232309_1343869053_n

Detalj sa prenosa finala

Tokom održavanja olimpijskih igara u Riu, imali smo mogućnost da, po prvi put, valjano možemo da pratimo vrhunske badminton mečeve.

Nacionalna televizija prenosila je finalne mečeve u skoro svim badminton disciplinama. Građani Srbije su imali priliku da uživaju u uzbudljivim i veoma kvalitetnim mečevima.

Šta prenos finala sa OI znači za srpski badminton? Znači jako mnogo.

Suočeni sa činjenicom da se broj stanovnika Srbije koji  badminton sport poznaje kao ozbiljan takmičarski sport, meri u promilima, mogućnost da milioni građana Srbije vide badminton sport u najboljem svetlu, je neprocenjiva. Vrednost višesatnog prenosa vrhunskih mečeva, na nacionalnoj televiziji je nešto što može dramatično da utiče na razvitak badminton sporta.

Badminton u Srbiji, pored problema opšteg nepoznavanja pravih karakteristika ovog sporta, prati ga i problem negativnog stereotipa tj. veliki broj ljudi badminton smatra neozbiljnim sportom, zanimacija na livadi.

Posle ovih OI zahvaljujući, prenosima RTS-a, taj broj će najverovatnije biti manji.

14081478_10209332075352312_1782462993_n

Detalj sa prenosa finala

Hvala Radio Televiziji Srbije što se odlučila da prenosi badminton mečeve i hvala komentatorima koji su se svojski potrudili da što je moguće kvalitetnije odrade prenos sporta u kojem nemaju puno iskustva. Nadamo se da ćemo i na OI u Tokiju imati mogućnost da pratimo badminton mečeve.

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s