Vikend pun medalja

15357029_10210285682071884_1258033943_n

Sanja i Anđela-srebrna medalja

Prvi vikend decembra bio je veoma uspešan za igrače BK “Pančevo” koji su se takmičili na tri turnira.

Od petka do nedelje, u Sloveniji, u gradu Medvode, održan je veliki internacionalni juniorski turnir “Medvode FZ Forza Cup 2016”. BK PA predstavljali su Anđela Vitman, Viktor Burjan i Sanja Perić a predvodila ih je trenerica Milica Uskoković. Oni su se takmičili protiv svojih vršnjaka iz cele Evrope.

U disciplini ženski dubl U13, Anđela i Sanja ušle su u finale ovog turnira. U finalu su se sastale sa jakim protivnicima iz Mađarske koje su bili za dlaku bolje od naših devojaka. Naše devojke su osvojile srebrnu medalju i titulu vicešampiona turnira.

15281955_10210284270956607_132663028_n

Srpski tim u Medvodama

U singl  konkurenciji  Sanja i Viktor su zabeležili par pobeda u grupama ali nažalost nisu uspeli da se plasiraju u dalji tok takmičenja. Anđela je odlično odigrala u grupnoj fazi kao i četvrtfinalni meč u kojem je izgubila u trećem setu sa minimalnom razlikom i nažalost ostala bez medalje.

B i C turnir u Železniku

U nedelju 04.decembra u Železniku, održan je B i C turnir u singl konkurenciji. BK Pančevo nastupilo je sa tri predstavnika, Stefan Mijatović na B turniru, Nikola Borka i mlada Miona Filipović na C turniru.

Stefan Mijatović je sjajno odigrao sve mečeve na ovom turniru i osvojio svoju prvu zlatnu medalju i šampionski pehar na B turniru. 

dsc_0040

Svi osvajači medalja- Stefan na vrhu

Nikola Borka je ušao u finale C turnira. U finalu se sastao sa starijim igračem iz Zrenjanina kojeg nije uspeo da pobedi iako je pružio jak otpor. Nikola je osvojio srebrnu medalju i titulu vicešampiona turnira.  Mlada Miona, koja se borila sa dosta starijim igračicama, nije uspela da prođe grupnu fazu takmičenja.

dsc_0026

Srebro za Nikolu

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s