Pančevci na internacionalnom trening kampu u Češkoj

Od 19.08. do 26.08 u češkom gradu Most, u organizaciji Badminton kluba „Superstars“ organizovan je VIII po redu internacionalni badminton trening kamp.

Kamp je ove godine okupio preko 60 igrača iz Češke, Rusije, Ukrajine, Nemačke kao i trenere iz Poljske, Indije i Srbije.  Srbiju , grad Pančevo i Badminton klub „Pančevo“ ove godine predstavljali su dva trenera iz BK „Pančevo“ , Ivan Kovačević i Milica Uskoković.

Treneri Kovačević i Uskokovićka

Glavni trener u kampu bio je trener indijske juniorske reprezentacije Redži Sudhakar sa kojim su treneri iz Srbije imali jako dobru saradnju i od njega pokupili dosta badminton  znanja od njegovog tridesetogodišnjeg iskustva bavljenjem ovim sportom.

Kondicioni treninzi

Kamp je bio vrlo dinamičan i produktivan. Igrači su svakodnevno imali dva treninga u sali na terenu i jedan trening kondicioni koji se sprovodio ili na stadionu ili u lokalnom fitnes centru.

Rastezanje

Treneri iz Pančeva su ukupno održali 14 treninga sa svim grupama  a bilo je tri grupe po 20 igrača, počev od najmladjih i početnika pa do igrača koji su osvajači zlatnih medalja u svojim starostnim kategorijama i igrača koji pretenduju da idu na Svetsko juniorsko prvenstvo u badmintonu.

Svi treneri u kampu

Pančevci su se pokazali kao dobri treneri, treneri koji u sklopu svog treninga, imaju kreativnost i zabavni deo treninga sa interesantnim vežbama, deo koji je neophodan za evropske kampove kao i deo koji se odnosi na strogo vežbanje udaraca i kretanja u badmintonu.

Sve slike iz kampa možete pogledati OVDE

Leave a comment