Očigledan napredak

Prošlo je godinu dana otkako se Badminton klub „Pančevo“ prvi put pojavio u većem broju na nekom turniru. Bilo je to, prvi put, u februaru 2009. na rekreativnom turniru u Novome Sadu, na terenima BK „ Novi Sad“ . Tog dana BK PA je predstavljalo 4 igrača, Dejan Krstin, Goran Jelesijević, Stefan Slovak i Ivan Kovačević. Neiskusni, bez ijednog održanog treninga na kompletno iscrtanom terenu, vrlo lako su izgubili svih 5 mečeva i to sa po 2:0 u setovima. Može se reći da su bili počišćeni sa terena.

Meseci su prolazili, klub je uspeo da dobije još termina za treniranje na obeleženim terenima. Leto su članovi proveli vrlo radno. Svaki dan su se održavali treninzi na otvorenom. Iz svakog narednog turnira su izvlačili lekicije i poboljšavali svoju igru.

Godinu dana nakon prvog pojavljivanja BK PA izgleda i jeste na jednom višem nivou. U svom redovnom sastavu sada ima i ženske igrače od kojih je jedna uspela da uđe i u četvrtfinale. Novi, profesionalniji izgled sa novim kompletima dresova. Kvalitet igre se mnogo popravio. Igrači prolaze igranje po grupama, ulaze u polufinala i osvajaju  medalje.

Takođe, tu je i mlada ekipa od desetak članova koja tek treba da započne svoje velike korake u svetu srpskog badmintona.

Sjajan napredak za samo godinu dana. I to kakvih godinu dana? Jako teških. Godina ekonomske krize, godina u kojoj su budžeti grada za sport i za mlade skresani za više od 50%.

BK PA je najbrže razvijajući badminton klub u državi. Delom zbog energije koje ulažu njegovi članovi a delom što ima starijih klubova od kojih ima šta da nauči.

Ako se ovaj tempo nastavi pred Badminton klubom Pančevo je vrlo svetla budućnost.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s