Šampionski pehar za Kovačevića, srebro za Uskokovićevu i bronza za Karanovićevu na 5. B turniru u Železniku

za sajt

U subotu 24.11.2012. u Železniku u organizaciji BK “Beograd” održan je 5. B turnir za pojedinačne konkurencije. Badminton klub “Pančevo” je ustvario veliki uspeh. Kovačević Ivan je osvojio titulu šampiona turnira i odneo u Pančevo pobednički pehar i zlatnu medalju u konkurenciji muškarci pojedinačno.

Svu učesnici 5. B turnira

BK “Pančevo” je bio uspešan i u ženskoj konkurenciji. Milica Uskoković, iako povredjena,uspela je da osvoji srebrnu medalju dok je bronzanu osvojila takođe članica BK “Pančevo”, Sofija Karanović.

Finalisti muškog singla sa sudijom Arsićem

Kovačević je grupnu fazu prošao bez većih poteškoća kao i prvu rundu u glavnom žrebu dok ostatak žreba mu nije bio naklonjen i imao vrlo teške protivnike do samog finala. U finalu borio se u tri seta sa Darkom Carićem iz Zrenjanina. Vidno iscrpljeni igrači pružili su prisutnima interesantan meč za titulu pobednika 5. B turnira.

Pobednice u ženskom singlu

U ženskoj konkurenciji, Uskokovićeva i Karanovićeva su uspešno prošle grupnu fazu takmičenja kao i prvu rundu glavnog žreba i nažalost sastale se jedna protiv druge u polufinalu. Tesnim rezultatom Uskokovićeva uspela je da savlada Karanovićevu i tako se plasirala u finale gde se sastala sa iskusnom i nekadašnjom redovnom učesnicom gotovo svih A turnira, Mirjanom Vasić iz Kragujevca.  Nažalost, Mirjana se pokazala kao prejak protivnik i Pančevcima je pripalo srebro ženskom singlu. Ulaskom u finale 5. B turnira, Uskokovićeva je zauzela prvo mesto na B rang listi.

Pobednici u muškom singlu

Pobednicima, pored pehara i medalja, pripale su i vredne robne nagrade od sponzora kompanije Yonex.

Više informacija o 5. B turniru možete pogledati i na sajtu Badminton Saveza Srbije

Sledeće takmičenje koje očekuje takmičare BK “Pančevo” jeste juniorski turnir u Kruševcu sledećeg vikenda.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s